Khamis, 2 Mei 2013

Suci Dalam Debu

Salam

CK suka makan suci dalam debu sambil dengar lagu Suci Dalam Debu kat youtube, takpun layan movie Suci Dalam Debu kat tv.. hehehe... (orang lama tentulah dengar lagu / tonton citer lama.. banyak kenangan tu) 
Nama lain bagi kuih ini Popia Nestum atau Batang/Ranting Buruk Sabah. Uish..banyak betul namanya yer.. yang pastinya, kudapan yang sedap dan bisa menkantoikan sesi diet anda.. hahaha



Popia Nestum ni CK buat masa takde keje (alhamdulillah...dh selesai menjahit langsir) dan tak ambik sebarang order lagi untuk memberi rehat pada diri sendiri. Tapi disebabkan boring, rodek2 esbox, nampak ada kulit popia melambai2 minta dibuatkan sesuatu. Hati pun tengah marah (sbb Jebat asyik keje 24jam)..so kita gulunglah popia tu. Ambik plak pat lima keping, buat murtabak sardin... 

Bahan-Bahannya
1 bungkus kulit popia (saiz sederhana)

- kulit popia dipotong dan digulung kecil2.
- gam hujungnya.
- goreng dalam minyak yang banyak sehingga berwarna kuning keemasan
- angkat dan toskan

Untuk bahan tabur
1 cawan nestum
1/2 cawan susu tepung
1/4 cawan gula
- blend bahan-bahan diatas sehingga halus
- golekkan kulit popia yang telah kering minyak tadi di atas serbuk tersebut
- isikan di dalam bekas kedap udara



Dan ini plak produk jualan sempena Aidilfitri nanti. Ada popia nestum, popia serunding ikan bilis dan kuih kapit peanut butter
Tapi popia nestum tu bukanlah CK yg buat (hanya pinjam gambar jer...tak kuasa makcik yang menggulung kulit popia banyak2 cenggitu ) Just tolong biz kawan untuk 3 produk ni. So promote la kat sini. Mana tau kot2 ada rezeki dia.

POPIA NESTUM → 1 balang = rm20
POPIA SERUNDING IKAN BILIS → 1 balang =rm22
KAPIT PEANUT BUTTER → 1 balang =rm20

OK.. sapa nk order,boleh terus mesej kat FB CKFood yer.. tekan link ni https://www.facebook.com/photo.php?fbid=464608410282676&set=a.267682426641943.62767.190095287733991&type=1&theater&notif_t=like


5 corat coret:

Bbwana adienia berkata...

salam CK..

makan popia nestum ni memang sedap..makan sebalang pun x sedar..hehe..em, awal promote produk ya..bagus strategi pemasaran..chaiyo2..

Gee® berkata...

CK, sedap jer tgk suci dalam debu tu... bak nk sebalang...hehehe

Norzila Zakaria berkata...

terbatuk2 zila makan kuih popia nestum tu..rajin akak dah buat tester ye

Chah berkata...

Duh...nak raya rasanya...tp kudap2 gini anytime fav kan ck...

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam Noorma...nampak kuih2 ni tingat kakakipar yg biz kuih batang buruk setiap tahun :D.
Semoga biz maju ya noorma...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...