Ahad, 13 Januari 2013

Pizza utk orang malas

Salam !!
Apa khabar semua? Dh makan? kali ni CK tayang pizza orang malas yer..hehehe...malas nk buat base dia, so bantai jer la dengan bun burger yang dibelah 2. My Jebat beli bun burger ni sampai 10 bj, so tak larat nk buat burger semua...dan inilah jalan penyelesaiannya.

Dh buat pagi tadi utk breakfast, petang ni sambung buat lagi... hahaha...senang kan...(buat takleh banyak2,  biar sikit, sorang makan 2 keping jer.. sure diorang mintak lagi..kalo banyak2, cepat jemu)


Bun burger, dibelah 2 dan disapu butter, kemudian disapu plak dengan sos prego utk buat spegheti tu...kemudian, tabur jejari ketam, sosej...dan picitkan mayonis dan tabur segala cheese yang ada....masuk oven, bakar 5-7 minit....TINGGG !! dah siap...boleh makan !!! 
Senang kan...kan CK kata pizza utk orang malas


******************************


Okeh... meh layan plak tempahan utk minggu ni.... 2013 ni mungkin tahun berehat kot bagi CK..sbb anak2 semua bersekolah petang.. dan tinggallah di kecik Rayyan ni sorang2 kat rumah.... dan....ditambah plak dengan bang Jebat yang dah bertukar tempat keje baru (dgn gaji baru)  hehehe...so CK ambik keputusan utk banyakkan berehat... hehehe... (bukan nk besarkan badan yer...) 

Dan...alhamdulillah... Januari 2013 ni penuh dengan tempahan kek2 untuk birthday dan hantaran. Errrmmm... boleh ker CK nk deco ni? 




Red Velvet Cake with cream cheese frosting. Tempahan dari adik Nazrin Hulu Langat. Nak celebrate ngan sapa tu? hehehe 



Moist chocolate cake... order dari Kak Su Seri Serdang utk rakan2 pejabatnya... awal2 lagi CK dah cakap "saya tak pandai deco utk birthday kek yer kak" tp Kak Su tak kisah...dia nak simple deco. Hanya curah coklat jer katanya... Dan..inilah yang mampu  dihasilkan oleh tangan keras CK ni. ... takkan birthday kek nk curah coklat hitam jer kan... tak selera orang nk potong...kahkahkah....
/
Ok...sampai sini dulu yer !!

Terima Kasih :)

4 corat coret:

Hafizah Mohamad berkata...

Salam Kak CK...hebatnya akak...hurm fiza baru jer buang roti burger yg dah xpired...beli satu dlm ada 10 biji...pastu buat beger asben sorang ja letak roti...anak2 x nak roti...jadi belen masuk lam peti...lama2 ci tong gak yg makan...hurm...pasni kalau beli boleh la fiza buat camni...sayang nak buang2 makanan ni...=)

Cendana Kasih berkata...

@Hafizah Mohamad haaaaaaa,,, tu la kan, sama la kes ngan akak, tak suka makan rotinya, makan daging jer..hehehe... lepas ni bleh buat cenggini yer..

deeTha H berkata...

salam kak,
apa kabar?

ogyep yummy mellow berkata...

Salam Ck, kalau dah jadi Pizza tu.. tak de maknanya malass.. rajinnnnn le tu... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...